۴۷ نتیجه برای برند
سیدنصرالله سجادی، حسین رجبی، محمد عابدلاتی، رسول طریقی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی عوامل اثرگذار بر ارزش ویژۀ برند باشگاه پرسپولیس تهران بود. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی و از لحاظ هدف کاربردی بود. جامعۀ آماری پژوهش متشکل از دو گروه، شامل مسئولان و کارشناسان ورزشی و هواداران باشگاه پرسپولیس تهران بود. نمونۀ آماری تحقیق شامل ۶۸ نفر از مسئولان و کارشناسان ورزشی و ۱۹۶ نفر از هواداران باشگاه پرسپولیس تهران بود. ابزار تحقیق حاضر پرسشنامه ای محققساخته شامل ۵۹ سؤال بود که روایی آن توسط ده تن از متخصصان و استادان مدیریت ورزشی تأیید شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بهدست آمد. در این پژوهش از آمار توصیفی برای توصیف وضعیت جمعیت-شناسی پاسخ دهندگان و در بخش آمار استنباطی از آزمون رتبهبندی فریدمن استفاده شد. بدین منظور از نرمافزار ۱۸ SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد، از دیدگاه مسئولان و کارشناسان و هواداران باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران بهترتیب وفاداری هواداران، ستاره-ها، موفقیت تیم، مدیریت باشگاه، استادیوم، پیشینۀ باشگاه، سرمربی، رسانه، حامیان و لوگو بیشترین اثر گذاری را بر ارزش ویژۀ برند باشگاه داشتند.
داود نصراصفهانی، فرشاد تجاری، علی زارعی، محمدرضا اسمعیلی،
دوره ۲، شماره ۵ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر، تحلیل ارتباط عِلی ارزش ویژۀ برند و وفاداری هواداران باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران (۹۳-۱۳۹۲) بود. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات عِلی بود که بهصورت پیمایشی انجام گرفت. جامعۀ آماری تحقیق را هواداران باشگاههای لیگ برتر فوتبال تشکیل میدادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول آماری ۱۰۵۸ نفر تخمین زده شد. ابزار اندازهگیری پرسشنامۀ محققساخته بود که اعتبار و روایی آن برای این تحقیق مورد آزمون قرار گرفت (ضریب آلفای کرونباخ ۰/۹۰). بهمنظور تحلیل دادههای حاصل از نرمافزار SPSS نسخۀ ۲۰ و AMOS Graphics نسخۀ ۲۱ استفاده شد. نتایج نشان داد که هم مدلهای عاملی و هم ساختاری پژوهش از برازش مناسبی برخوردارند. در مورد هر دو نوع مدل، تمامی شاخصهای برازش در دامنۀ قابل قبول قرار داشتند که همگی بر قابل قبول بودن مدلهای مورد نظر به لحاظ کمی و آماری دلالت دارند. براساس نتایج میتوان گفت که متغیر ارزش ویژۀ برند تأثیر عِلی مثبت و معناداری با شدت بسیار قوی روی متغیر وفاداری هواداران داشته است. همچنین با توجه به ضریب مسیر استاندارد بهدستآمده، استنباط میشود که متغیر ارزش ویژۀ برند توان تبیین ۹۶ درصد از تغییرات مربوط به متغیر وفاداری هوادار را داراست.
بهرام یوسفی، سحر امیری، بهشت احمدی،
دوره ۲، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
تصویر برند ورزشکار شامل سه بعد اصلی است: عملکرد ورزشی، جذابیت ظاهری و سبک زندگی بازارپسند. هدف این مطالعه آزمون تأثیر تصویر برند ورزشکار بر همانندسازی با ورزشکار بود. ۲۵۰ دانشجو مقیاس تصویر برند ورزشکار (آرایی و همکاران، ۲۰۱۳) و مقیاس اصلاحشدۀ همانندسازی با ورزشکار کوهن و پرس (۲۰۰۳) را تکمیل کردند. روششناسی تحقیق از نوع توصیفی همبستگی و بر مبنای مدل معادلات ساختاری است. مدل معادلات ساختاری نشان داد که تنها سبک زندگی بازارپسند از ابعاد تصویر برند ورزشکار ضریب مسیر معناداری بر همانندسازی با ورزشکار داشت. این بعد بازتابی از شخصیت ورزشکار و ادراک اجتماعی از ورزشکاران است. یافتهها نشان میدهد که این موضوع از طریق رفتار اخلاقی درون و بیرون زمین رقابت، حساس بودن در موضوعات اجتماعی- فرهنگی، رهبری خوب و مدل مناسب برای هوادار بودن، مسئولیت اجتماعی، نشان دادن احترام برای هواداران و تماشاچیان قابل حصول است. بنابراین، برای ارتقای سطح همانندسازی هوادار با ورزشکار، به چهرههای ورزشی و مدیران آنها پیشنهاد میشود که بخش زیادی از فعالیتهایشان را بر ایجاد سبک زندگی بازارپسند ورزشکار متمرکز کنند.
سعید صادقی بروجردی ، بهرام یوسفی، رقیه آقایی،
دوره ۳، شماره ۱۱ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویتبندی ابعاد تداعی برند در لیگ برتر فوتبال است. از نظر روششناسی، روش پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) است. جامعۀ مورد مطالعه متخصصان مدیریت ورزشی بودند که از طریق نمونهگیری هدفمند و روش نمونهگیری گلولهبرفی، یازده نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. دادهها از طریق مصاحبۀ نیمهساختاریافته بهدست آمد. در مرحلۀ کیفی از طریق تحلیل محتوا، مفاهیم و مقولههای اصلی بهدست آمد. فرایند کدگذاری دادهها تا مرحلۀ کدگذاری محوری ادامه یافت و در نهایت دوازده مقولۀ اصلی بهدست آمد. در مرحلۀ کمی با استفاده از روش تحلیل سلسلهمراتبی (AHP) و نرمافزار خبرگان Expert Choice ، کدهای بهدستآمده اولویتبندی شدند. نتایج تجزیهوتحلیل نشان داد که در بعد منافع، هیجان با وزن نسبی ۰/۳۰۸ و در بعد ویژگیها، بازیکن ستاره با وزن نسبی ۰/۲۷۴ بیشترین اهمیت را بهدست آوردند. دیگر عوامل با توجه به معیار خود در اولویتهای بعدی قرار گرفتند. یافتههای این پژوهش نشان داد تداعیهای برند شناساییشده در جذابیت لیگ تأثیرگذارند و مطلوبیت بیشتری برای تماشاچیان فراهم میکنند، و این امر در حضور بیشتر تماشاچیان تأثیرگذار است.
قاسم مهرابی، محمدابراهیم رزاقی، شهره بابازاده،
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطۀ مدیریت ارتباط با مشتری با تصویر برند باشگاههای فوتبال با نقش میانجی ارزش ویژۀ برند بود. روش پژوهش توصیفی، پیمایشی و از نوع همبستگی بود و جامعۀ آماری آن هواداران باشگاههای لیگ برتر فوتبال دور پانزدهم تشکیل بود. با توجه به جدول مورگان ۳۸۵ نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامۀ استاندارد (سان، هان و دلگادو و همکاران) استفاده شد. دادههای تحقیق پس از جمعآوری با استفاده از نرمافزارهای آماری اس پی اس اس و لیزرل تحلیل شد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد بین مدیریت ارتباط با مشتری با تصویر برند رابطۀ مستقیم وجود دارد. بین مدیریت ارتباط با مشتری با ارزش ویژۀ برند و همچنین ارزش ویژۀ برند با تصویر برند رابطۀ معناداری وجود دارد. در نهایت، بین مدیریت ارتباط با مشتری با تصویر برند باشگاه فوتبالهای با نقش میانجی ارزش ویژۀ برند رابطۀ مثبت و معناداری وجود دارد.
فریبا عسکریان، محمدرسول خدادادی، مریم فریدفتحی،
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تحلیل عوامل مؤثر بر ترجیح برند کالاهای ورزشی با استفاده از فرایند تحلیل سلسلهمراتبی بود. این تحقیق از لحاظ روش و هدف، پیمایشی و کاربردی است. جامعۀ آماری تحقیق مشتریان فروشگاههای کالای ورزشی شهر تبریز است. با توجه به نامحدود بودن جامعه، ۳۸۴ نفر بهصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامۀ ترجیح برند سمیعی نصر و همکاران (۱۳۹۰)، با تأیید روایی و پایایی بود. بهمنظور شناسایی عوامل ترجیح از روش تحلیل عاملی تأییدی و برای اولویتبندی مؤلفهها از فرایند تحلیل سلسلهمراتبی و از نرمافزارهای expert choice ۱۱ و Lisrel استفاده شد. نتايج نشان داد مؤلفههای خلاقیت، متمایز بودن، کیفیت ادراکشده، معروفیت، اصل حقیقتگویی، تداعی و جلب توجه کردن برند با بارهای عاملی بالاتر از ۰/۶ جزو عوامل مؤثر بر ترجيح برند کالای ورزشیاند. همچنین نتایج تحلیل سلسلهمراتبی نشان داد که تفاوت معناداری بین اولویتبندی و وزندهی عوامل ترجیح وجود دارد؛ کیفیت ادراکشده، متمایز بودن و خلاقیت برند بهترتیب با وزنهای ۰/۲۲۵، ۰/۲۱۸ و ۰/۱۷۷ مهمترین عوامل اثرگذار بر ترجیح برند هستند. در نتیجه توجه به عوامل مؤثر ترجیح برند میتواند تولیدکنندگان را در تولید کالای ورزشی متناسب با نیازهای و علایق مصرفکنندگان یاری رساند.
سیدمحمدجواد رضوی، سیدمرتضی عظیم زاده،
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از این مطالعه ارائۀ مدلی بهمنظور ارزیابی ارتقای ارزش ویژۀ برند براساس تبلیغ توصیه ای و وفاداری به برند با تأکید بر نقش میانجیگری رفتار شهروندی برند بود. با استناد به اطلاعات کارگزینی ادارۀ کل ورزش و جوانان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۴، جامعۀ آماری پژوهش حاضر شامل ۱۲۳ نفر از کارکنان بود. حجم نمونه نیز به همین تعداد در نظر گرفته شد. این پژوهش از نوع کاربردی است و به شیوۀ پیمایشی اجرا شد. ابزار اندازهگیری آزمودنیها پرسشنامه های محققساختۀ تبلیغ توصیه ای، وفاداری برند و رفتار شهروندی برند و پرسشنامۀ استاندارد ارزش ویژۀ برند بود که پایایی پرسشنامه ها بهترتیب ۰/۸۴، ۰/۷۹، ۰/۸۲ و ۰/۸۰ برآورد شد. براي آزمون مدل مفهومی پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاري مبتني بر روش حداقل مربعات جزیی با کمک نرمافزار آماری AMOS استفاده شد. یافته های حاصل از تحلیل داده ها نشان داد تبلیغ توصیه ای برند بر ارزش ویژۀ برند و تبلیغ توصیه ای برند بر رفتار شهروندی برند تأثیر معناداری ندارند؛ درصورتیکه وفاداری به برند بر ارزش ویژۀ برند و وفاداری به برند بر رفتار شهروندی برند تأثیر معناداری دارند. بهنظر میرسد شیوۀ تبلیغ، رفتار و وفاداری کارکنان نسبت به برند سازمان عاملی مؤثر در ارتقای ارزش ویژۀ برند سازمان است.
جواد فسنقری، علی بنسبردی، پروین شوشی نسب،
دوره ۵، شماره ۱۶ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط هویت برند با هویت تیمی هواداران در تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش این تحقیق توصيفي از نوع همبستگی است كه به شكل ميداني انجام گرفت. جامعۀ آماری پژوهش شامل تمامی هواداران تیمهای لیگ برتر فوتبال ایران است. در این پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی استفاده شد، به این صورت که کشور به مناطق پنجگانه تقسیم و سپس اطلاعات مورد نیاز تحقیق جمع آوری شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه ای شامل چهار بخش برای جمع آوری اطلاعات مربوط به متغیرهای تحقیق بود. روایی و پایایی پرسشنامه پیش از استفاده بررسی و تأیید شد. از تحلیل عاملی تأییدی برای بررسی روایی سازۀ پرسشنامه و از ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط متغیرهای تحقیق با یکدیگر و از مدلسازی معادلات ساختاری با نرم لیزرل، برای ارائۀ مدل تحقیق استفاده شد. نتایج نشان داد که تمایز، اعتبار و تشابه هویت برند بهترتیب با ضریب اثر ۰/۴۸، ۰/۳۹ و ۰/۲۲، بیشترین و کمترین تأثیر را بر روی جذاب کردن هویت برند باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران دارند و جذابیت هویت برند با ضریب اثر ۰/۸۲، بیشترین تأثیر را در ایجاد هویت تیمی هواداران داشته است.
همیلا تکلی، مهرزاد حمیدی، محمد خبیری، سیدنصرالله سجادی،
دوره ۵، شماره ۱۶ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
تصویر برند قلب فعالیتهای تبلیغاتی یک سازمان است. پژوهش حاضر به منظور ارائۀ مدلی براي تصویر برند كميتۀ ملي المپيك ايران شكل گرفته است. مربيان، بازيكنان، سرپرستان، خبرنگاران، رؤساي فدراسيونهاي اعزامي به بازيهاي آسيايي بههمراه كاركنان كميتۀ ملي المپيك جامعۀ آماري اين پژوهش را تشكيل ميدهند. همۀ آزمودني ها به پرسشنامههای محققساخته، حاوي ۴۵ پرسش، پاسخ دادند. با استفاده از تحليل عاملي اكتشافي هفت عامل مؤثر بر ارزش برند شامل ويژگي هاي نامرتبط به كاركرد اصلي، ويژگيهاي مرتبط به كاركرد اصلي، فوايد كاركردي، فوايد نمادین، مديريت مالي و قانوني، مديريت تصوير، مديريت طراحي سازماني بهدست آمد. با ارائۀ مدل چگونگی ارتباط عوامل و میزان نقش آنها بر مدیریت تصویر برند كميتۀ ملی المپیک بررسی شد. نتایج نشان داد که فواید کارکردی و نمادین کمیتۀ ملی المپیک بر تصویر برند این کمیته تأثیر دارد. همچنین ویژگیهای مرتبط و نامرتبط به کارکرد اصلی (دو متغیر حاصل از تحلیل) و مدیریت مالی در عامل فواید کارکردی نقش دارند و از این طریق بر تصویر برند کمیتۀ ملی اثر میگذارند.
اکبر جابری، سیدنصرالله سجادی، محمد خبیری، مجید جلالی فراهانی،
دوره ۵، شماره ۱۷ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر مطالعۀ تأثیر مؤلفههای هویت برند بر همهویتی هواداران با برند باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش پژوهش توصیفی-همبستگی و از نوع پیمایشی و کاربردی است و دادهها با استفاده از پرسشنامههای هویتِ برندِ کو (۲۰۰۹) و ترکیبی از پرسشنامۀ همهویتی هوادار-تیمِ میل و اشفورث (۱۹۹۲) و ون و برنسکامب (۱۹۹۳) گردآوری شد. جامعۀ آماری تحقیق شامل هواداران تیمهای پرطرفدار لیگ برتر فوتبال ایران بود که ۲۶۶ نفر از آنها بهطور تصادفی بهعنوان نمونۀ آماری تحقیق انتخاب شدند. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرهای متخصصان مدیریت ورزشی و مدیریت بازرگانی تأیید و پایایی پرسشنامه براساس آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامۀ این تحقیق ۰/۸۵۱ ارزیابی شد. چارچوب مفهومي پژوهش را یک مدل فرضی تشكيل میداد که دربرگیرندۀ عناصر هویت دیداری، هویت محصولی، هویت غیرمحصولی، هویت تجربی و همهویتی هوادار-تیم بود و بهمنظور سنجش روایی و برازش مدل از روش مدليابي معادلات ساختاري استفاده شد که براساس نتايج تحليل مسير، ارتباط متغيرهاي اين پژوهش تأیید شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخۀ ۲۰ و AMOS نسخۀ ۲۲ استفاده شد. براساس نتایج پژوهش، هویت دیداری، هویت تجربی، هویت محصولی و هویت غیرمحصولیِ برند، تأثیر مثبت و معناداری بر همهویتی هواداران با برند باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران دارند.
مونا رضایی، کیوان ملانوروزی، حبیب هنری،
دوره ۵، شماره ۱۷ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این تحقیق تعیین ارتباط رگرسیونی بین ارزش ویژۀ برند و وفاداری مشتریان ورزشی است. جامعۀ آماری شامل مشتریان برندهای ورزشی با نمونۀ تصادفی بود. از ۳۵۰ پرسشنامه، ۳۴۰ مورد بررسی شد. ابزار دو پرسشنامۀ محققساخته است که به تأیید استادان مدیریت ورزشی رسیده است. روايي سازه از طریق تحليل عاملي تأييدي بررسي شد. پرسشنامهها شامل ارزش ویژۀ برند (۰/۸۵۹=α) و پرسشنامۀ وفاداری مشتریان (۰/۸۱۴=α) هستند که بهصورت ۵ گزینهای لیکرت از کاملاً موافقم (۵) تا کاملاً مخالفم (۱) درجهبندی شدند. روش تجزیهوتحلیل شامل تحلیل عاملی تأییدی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بود. اطلاعات توسط نرمافزارهای آماري SPSS۲۱,۰ و LISREL تجزیهوتحلیل شدند. براساس یافتههای تحقیق، ضريب همبستگي بين ارزش ویژۀ برند و وفاداری مشتریان در سطح اطمینان ۹۹ درصد معنادار است. بیشترین همبستگی بین آگاهی برند و تمایل به خرید مجدد (۰/۶۰=r) و کمترین همبستگی بین تصویر برند و تمایل به خرید کالاهای جنبی (۰/۲۲=r) گزارش شد. ضريب همبستگي چندگانۀ ارزش ویژۀ برند و وفاداری مشتریان با توجه به F و (۰/۰۱=α) معنادار است. ضريب تبيين تعدیلشده ۰/۵۴۷ است. تمامی شاخص ها در حد بسیار مطلوب گزارش شده اند.
رسول نظری، سوسن حدادی،
دوره ۵، شماره ۱۷ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارائۀ مدل اثر کیفیت خدمات بر رضایتمندی، وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند باشگاههای خصوصی است. پژوهش حاضر از نوع تحقیق کاربردی و از نظر استراتژی توصیفی و از نظر اجرا پیمایشی است، ضمن اینکه جمعآوری اطلاعات به روش میدانی و از طریق ابزار پرسشنامه انجام گرفت. جامعۀ آماری کلیۀ مشتریان باشگاههای خصوصی اصفهان (۵ سال سابقۀ عضویت) در سال ۱۳۹۵ به تعداد ۷۵۰ نفر بودند. با استناد به فرمول کوکران ۲۵۴ نفر بهعنوان نمونۀ آماری انتخاب شدند. بهمنظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامههای کیفیت خدمات (محمودی، ۱۳۹۴)، رضایتمندی مشتریان (ملک اخلاق، ۱۳۸۹) و ارتقای جایگاه استراتژیک برند (قوامی، ۱۳۹۴) استفاده شد. پس از تأیید روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها توسط متخصصان، پایایی از طریق آلفای کرونباخ بهترتیب ۰/۹۰، ۰/۹۱، ۰/۹۲ محاسبه شد. برای تجزیهوتحلیل یافتهها از روش تحلیل مسیر معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که کیفیت خدمات بر رضایتمندی و وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند تأثیر دارد. اجراي مدلهای اندازهگیری تأثیر استراتژیهای کیفیت خدمات بر رضایتمندی، وفاداری مشتریان و ارتقای جایگاه استراتژیک برند باشگاههای خصوصی نشاندهندۀ برازش بالا و تأیید مدل مفهومي پژوهش است. ازاینرو پیشنهاد میشود مدیران باشگاهها رویکرد ارائۀ خدمات را متناسب با علایق و خواستههای مشتریان بهمنظور ارتقای جایگاه برند در بازار رقابتی مدنظر قرار دهند.
مهتاب خان محمدی ، عبدالرحمن مهدی پور، صدیقه حیدری نژاد، امین خطیبی،
دوره ۵، شماره ۱۸ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این پژوهش ارائۀ راهکارهایی بهمنظور توسعۀ برند باشگاه فوتبال فولاد خوزستان بود. جامعۀ آماری تحقیق کلیۀ مدیران ارشد باشگاه به تعداد ۱۵ نفر بودند که بهعلت محدود بودن جامعۀ آماری تحقیق نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد و از روش نمونه گیری تمامشمار استفاده شد. ابزار تحقیق پرسشنامۀ محققساخته بود. روایی پرسشنامه با نظر ۱۰ تن از استادان مدیریت ورزشی تأیید شد و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ ۰/۸۵ بهدست آمد. برای تجزیهوتحلیل داده ها از آزمون دوجمله ای و فریدمن استفاده شد. پرسشنامه مشتمل بر ۵۳ گویه در زمینۀ بررسی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها، تهدیدها برند باشگاه فولاد خوزستان بود. پس از تجزیهوتحلیل قوت ها، ضعف ها، فرصت ها، تهدیدها و تشکیل ماتریس ارزیابی هر یک از عوامل داخلی و خارجی برند باشگاه فولاد خوزستان، محرز شد که باشگاه فولاد خوزستان در زمینۀ برند در موقعیت SO قرار دارد که بهترین موقعیت برای یک سازمان محسوب می شود و باید از راهبرد (رشد و ساخت) استفاده کند.
حسن غلامی قاجاری، معصومه کلاته سیفری، میثم شیرخدایی،
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر شناسایی راهکارهای موفقیت استراتژی تقلید در شرکتهای کارآفرین ورزشی بود که در دو گام انجام پذیرفت. نخست توسط تکنیک دلفی راهکارها شناسایی شد و سپس با مدلسازی ساختاری تفسیری مدلی برای آن تدوین شد. بنابراین شش خبره از استادان مدیریت ورزشی به روش هدفمند انتخاب شدند و دورهای دلفی تا برقراری توافق نظری میان آنها ادامه یافت. در گام دوم نیز ۱۵ نفر خبره از نمایندگان فروش برند بتا به شیوۀ هدفمند انتخاب شدند و پرسشنامۀ مقایسۀ زوجی برای تدوین مدل در اختیار آنان قرار گرفت. تحلیل دادهها در گام اول توسط نرمافزار SPSS۲۲ انجام گرفت و محاسبات گام دوم با نرمافزار MATLAB۲۰۱۴ صورت پذیرفت. روش دلفی تقلید نام برند پیشرو، تقلید شکل ظاهری برند پیشرو، تقلید هویت برند پیشرو، تقلید تصویر برند پیشرو، ارتقای ارزش درکشدۀ برند مقلد، ترویج حمایت از تولید ملی، فروشگاه عرضهکنندۀ برند مقلد و موفقیت استراتژی تقلید را بهعنوان راهکارها شناسایی کرد و مدلسازی ساختاری تفسیری مدلی در چهار سطح برای راهکارهای شناساییشده ترسیم کرد. براساس نتایج، استراتژی تقلید با ایجاد هویتی مشابه برندهای پیشرو میتواند تصویر و ارزش درکشده از تقلید را ارتقا دهد و موجب موفقیت کارآفرینان ورزشی در بازار شود.
سیدمرتضی عظیم زاده، سیدمحمدجواد رضوی،
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این مطالعه تداعیات برند و هویت برند با تأکید بر نقش میانجیگری رفتار شهروندی برند بود که از دیدگاه کارشناسان ادارۀ کل ورزش و جوانان خراسان رضوی و ارائۀ مدل ساختاری توسعۀ ارزش ویژۀ برند بررسی شد. این پژوهش از نوع کاربردی است و به شیوۀ پیمایشی اجرا شد. ابزار اندازهگیری پرسشنامه های محققساختۀ تداعیات برند و رفتار شهروندی برند و پرسشنامه های استاندارد هویت برند و ارزش ویژۀ برند بود؛ که پایایی پرسشنامه ها بهترتیب ۰/۸۵، ۰/۸۲، ۰/۷۹ و ۰/۸۱ برآورد شد. با استناد به اطلاعات کارگزینی ادارۀ کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، در سال ۱۳۹۵ جامعۀ آماری پژوهش حاضر شامل ۱۲۳ نفر بود. حجم نمونه نیز به همین تعداد در نظر گرفته شد. براي آزمون مدل مفهومی پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاري مبتني بر روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد. یافته های حاصل از تحلیل داده ها نشان داد تداعیات برند بر ارزش ویژۀ برند و رفتار شهروندی برند تأثیر معناداری داشت؛ همچنین هویت برند بر ارزش ویژۀ برند و رفتار شهروندی برند تأثیر معناداری داشت؛ بنابراین توجه به حفظ و توسعۀ هویت برند و ایجاد تداعیات برند مطلوب در ذهن کارکنان عاملی مؤثر در ارتقای ارزش ویژۀ برند سازمان بود.
زهره حسنی، محمود گودرزی، مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علی دوست قهفرخی،
دوره ۶، شماره ۲۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف این پژوهش، تعیین اثر تصویر برند ورزشکار بر همانندسازی با ورزشکار و اثربخشی صحه گذاری ورزشکاران مشهور بود. جامعۀ آماری دانشجویان دانشگاههای آزاد و رازی کرمانشاه بود که ۵۰۰ نفر بهعنوان نمونه مطالعه شد. ابزار پژوهش پرسشنامههای تصویر برند ورزشکار حاصل پژوهش آرائی، جی کو و کاپلانیدئو (۲۰۱۳) (۰/۸۹=α)، همانندسازی کوهن و پرس (۲۰۰۳) (۰/۸۹=α) و پرسشنامۀ صحهگذاری ورزشکاران مشهور با اقتباس از مقیاس ساختهشده توسط واندر والدت، دی بییر و دوپلسیز (۲۰۰۷) (۰/۷۶=α) بود که روایی سازه و روایی محتوایی آنها نیز تأیید شد. نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری نشان داد، تصویر برند ورزشکار بر صحهگذاری و همانندسازی ضریب اثر معناداری داشت. همانندسازی بهعنوان میانجی، تأثیر معناداری بین تصویر برند ورزشکار و صحهگذاری داشت. این نقش میانجی برای محصولات ورزشی نسبت به محصولات غیرورزشی تأثیر بیشتری داشت. این یافته، بر تناسب صحهگذار- مخاطب و همچنین صحهگذار- محصول تأکید دارد.
رضا رجب زاده، مهدی طالب پور، علیرضا حدادیان، مهدی جباری نوقابی،
دوره ۶، شماره ۲۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر تبیین اثر ارزش ویژۀ برند، تصویر برند و تعهد هوادار بر برندسازی بین المللی باشگاه های برتر فوتبال کشور است. این پژوهش از نظر نتیجه و هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر راهبرد پژوهشی، از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی است که بهصورت میدانی اجرا شد. هواداران چهار باشگاه (استقلال، پرسپولیس، سپاهان و ذوب آهن) در سال ۹۶-۱۳۹۵ بهعنوان جامعۀ آماری پژوهش انتخاب شدند؛ براساس حجم منطقی نمونۀ مورد نیاز در روش مدلیابی معادلات ساختاری، حجم نمونه ۸۱۰ نفر تعیین شد. ابزار اندازه گیری پژوهش پرسشنامۀ محققساخته با ۴۱ گویه در مقیاس ۵ مرتبه ای لیکرت بود. روایی محتوای کل پرسشنامه توسط ۱۵ نفر از استادان تأیید شد و برای اندازهگیری روایی همگرا از ضریب AVE و پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب CR استفاده شد که دارای روایی و پایایی بالایی بود. برای تحلیل داده ها از نرمافزار SPSS و AMOS استفاده شد. داده های تحقیق براساس مدل معادلات ساختاری بررسی شد. (GFI) برابر ۰/۹۴ نشاندهندۀ برازش مطلوب و تأیید مدل پژوهش است. براساس نتایج می توان گفت متغیر ارزش ویژۀ برند و زیرمعیارهایش بر روی تصویر برند، تصویر برند بر روی تعهد هواداران و تعهد هواداران بر برندسازی باشگاه های فوتبال کشورمان تأثیر مثبت و معناداری دارند.
علی بنسبردی، محمد خبیری، ندا موید،
دوره ۶، شماره ۲۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر، تحلیل و اولویتبندی عوامل موفقیت تعمیم برند باشگاههای فوتبال از دیدگاه خبرگان بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع تحلیلی بود. جامعۀ آماری تحقیق شامل استادان دانشگاهی متخصص در زمینۀ بازاریابی ورزش و برندینگ، اعضای کمیتۀ بازاریابی فدراسیون فوتبال و مدیران باشگاههای فوتبال کشور بود. روش نمونهگیری از نوع نظری بود. در مجموع پاسخدهندگان شامل یازده نفر از استادان مدیریت ورزشی، سه نفر از استادان مدیریت بازرگانی، چهار نفر از مدیران باشگاهها و سه نفر از اعضای کمیتۀ بازاریابی فدراسیون فوتبال بودند (در مجموع ۲۱ نفر). ابزار تحقیق در مرحلۀ شناسایی عوامل مصاحبه و در مرحلۀ اولویتبندی پرسشنامه مقایسات زوجی بود. از روش ای.اچ.پی برای اولویتبندی عوامل استفاده شد. نتایج نشان داد که براساس دیدگاه خبرگان ارزش ویژۀ برند، قوانین، هویت تیمی هواداران و اقدامات بازاریابی عوامل موفقیت تعمیم برند باشگاههای فوتبال بودند. عوامل ارزش ویژۀ برند که در تعمیم برند باشگاه مؤثرند، شامل عوامل مرتبط با تیم (موفقیت، بازیکنان ستاره و سرمربی)، عوامل مرتبط با سازمان (تاریخچۀ باشگاه، سطح لیگ و حامی مالی) و عوامل مرتبط با بازار (منطقۀ جغرافیایی، پوشش رسانهای و سطح رقابت) و اقدامات بازاریابی شامل تناسب، کیفیت و ترویج مناسب بود.
مهدی طالب پور، محمد کشتی دار، کیانوش شجیع، عمر علیزایی،
دوره ۷، شماره ۲۴ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از این تحقیق طراحی الگوی نقش تاکتیکهای بازاریابی رابطهمند بر شخصیت برند باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران (باشگاه سیاهجامگان) است. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعۀ تحقیق، کلیۀ هواداران باشگاه ورزشی سیاهجامگان مشهد در سال ۱۳۹۵ بودند (۲۹۵N=). بهمنظور دستیابی به اهداف پژوهش از مقیاس تعدیلشدۀ مؤلفههای بازاریابی رابطهمند احسانی و ایزدی (۱۳۹۱) و پرسشنامۀ تعدیلشدۀ شخصیت برند تیمهای ورزشی تسیاتسو (۲۰۰۵) استفاده شد. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها از میانگین، انحراف معیار، معادلات ساختاری، آزمونهای همبستگی پیرسون و اسپیرمن، رگرسیون چندگانه و نمودار Q-Q plot استفاده شد. یافتهها در این پژوهش حاکی از رابطۀ مستقیم، مثبت و معنادار میان مؤلفههای بازاریابی رابطهمند و شخصیت برند باشگاه سیاهجامگان مشهد بود. همچنین نظر به ضریب مسیر و آمارۀ تی مورد قبول، بازاریابی رابطهمند بر شخصیت برند باشگاه ورزشی سیاهجامگان اثر مثبت و معنادار دارد.
بهطور کلی طراحی این مدل، بیانگر این است که نیاز به ورود مفهومی جدید به نام شخصیت برند در باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران نیازی جدی است و لازمۀ رسیدن و بهرهگیری از نتایج مثبت این ورود در فوتبال ایران، توجه بیشتر به استراتژیهای بازاریابی رابطهمند است.
امبر علی حاجلو، رسول نظری، مرتضی عظیم زاده،
دوره ۷، شماره ۲۴ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر شناسایی مؤلفههای مدل تعالی برند ملی فوتبال ایران بود. پژوهش با استفاده از طرحهای آمیخته از نوع اکتشافی بهترتیب در دو بخش روش کیفی و روش کمی انجام گرفت. در بخش کیفی، مبتنیبر نظریۀ زمینهای دادهها از طریق مصاحبه با ۲۵ نفر از متخصصان گردآوری شد. برای تحلیل دادههای کیفی، از روش تحلیل میکروسکوپی استفاده شد. در بخش کمی جامعۀ پژوهش کلیۀ صاحبنظران فوتبال بودند. تعداد نمونه ۳۸۴ نفر بهعنوان نمونه در نظر گرفته شد. بهمنظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامۀ محققساختۀ برآمده از یافتههای بخش کیفی استفاده شد. پس از تأیید روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها توسط متخصصان، پایایی از طریق آلفای کرونباخ (۹۱/۰) محاسبه شد. کلیۀ دادهها با استفاده از بستۀ نرمافزارهای آماری SPSS/۱۹ و Lisrel/۸,۵۴ تحلیل شد. با انجام کدگذاری آزاد، محوری و گزینشی تعداد ۲۷۲ کد اولیه، ۵۵ مفهوم، ۱۲ مقوله و در نهایت ۶ طبقه سازماندهی شدند. مدل مؤلفههای مدل تعالی برند ملی فوتبال ایران از برازش مناسبی برخوردار بود. بهطور کلی به مدیران فدراسیون فوتبال ایران توصیه میشود بهمنظور تعالی برند ملی فوتبال ایرانی شاخصههای احصاشده را مدنظر قرار دهند.