۲ نتیجه برای فوتبال ایران.
جواد مرادی چالشتری، رسول نظری،
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از این مطالعه تحلیل عوامل مؤثر بر عملکرد پایدار در صنعت فوتبال ایران است. با توجه به ماهیت اکتشافی تحقیق از روش پژوهش کیفی برای شناسایی مهمترین عوامل مرتبط با موضوع تحقیق استفاده شد. بدینمنظور مصاحبۀ نیمهساختاریافته با ۲۸ نفر از خبرگان امر صورت پذیرفت. با توجه به استفاده از روش دادهبنياد، نمونة تحقيق بهصورت تركيبي از روش نمونهگیری نظري و گلولهبرفي انتخاب شد. نتایج تحقیق ۵۳ مانع در ۷ بخش شامل ورزشی و فنی، زیرساختی و تجهیزاتی، درآمدی و تجاری، پخش رسانهای و حمایت هواداری، حقوقی و قانونی، سیاستگذاری و سازمانی و مدیریتی و منابع انسانی را بر عملکرد پایدار صنعت فوتبال ایران اثرگذار دانست که بهمنظور برخورداری از عملکردی پایدار در دو بخش ورزشی و درآمدی و تجاری باید بهطور ویژه به رفع موانع مذکور پرداخته شود. علاوهبر این یافتههای تحقیق نشان داد بهمنظور رفع موانع مذکور، باید مجموعهای از اقدامات از طریق عوامل درونمحیطی و برونمحیطی مانند مدیران فعال در نهادهای صنعت فوتبال کشور و مدیریت وزارت ورزش و جوانان و مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای ذیربط صورت پذیرد.
حمیرا اسدی کاوان، سید نصراله سجادی، مهرزاد حمیدی، حسین رجبی،
دوره ۹، شماره ۳۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
برای رسیدن به موفقیتهای مالی، برندها به برآورده کردن نیازهای مشتری نیاز دارند تا به شکل مثبت از دیگر برندها متمایز شوند و در بازار نقش ایفا کنند. جایگاهسازی برند به برند اجازه میدهد تا این معیارها را برآورده کند. هدف از این پژوهش، جایگاهسازی برند در لیگ حرفهای فوتبال ایران بود. روش پژوهش کیفی، از نوع گراندد تئوری با رویکرد استراوس و کوربین بود. ابزار پژوهش مصاحبه و نمونهگیری بود و بهصورت هدفمند و گلولهبرفی انجام گرفت. مصاحبه با ۱۷ نفر از خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. برای تجزیهوتحلیل دادهها، از روش کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. در اثر تجزیهوتحلیل دادهها ۵ مقولۀ اصلی، ۲۳ مقولۀ فرعی و ۲۱۶ مفهوم یا کد باز شناسایی شد. ۲۳ مفهوم و مقولۀ فرعی طبقهبندیشده عبارتاند ا:ز پیششرطهای ساختاری، پیششرطهای مدیریت استراتژیک، پیششرطهای تجاری، پیششرطهای کلان خارجی، شخصیت برند، نمادهای باشگاه، جنبۀ حسی، جنبۀ رویداد، راهبردهای هواداری، راهبردهای اطلاعات بازاریابی، راهبردهای مدیریت بازاریابی، راهبردهای توانمندسازی، راهبردهای مدیریت اجرایی، زمینۀ لیگ، زمینۀ هواداری، زمینۀ بازار، زمینۀ سازمانی باشگاه، زمینۀ حمایتی، زمینۀ کلان، عوامل قانونی- سیاسی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی و عوامل فناورانه.
در نهایت، مدل پژوهش با شش مقولۀ اصلی شامل پیششرطهای علی، پدیدۀ محوری (جایگاه برند)، راهبردها، عوامل زمینهای، عوامل مداخلهگر و پیامدها تدوین شد. با توجه به یافتههای پژوهش، راهبردهای اجرایی بهمنظور ابزاری راهگشا برای مدیران باشگاهها در خصوص توسعه و جایگاهسازی برند ارائه شد.