۱۰ نتیجه برای منابع انسانی
لقمان کشاورز، پروانه خواجه پور سوق،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل ارتباطی هوش چندگانه و هوش سازمانی ادارۀ کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد بود. جامعۀ آماری پژوهش ۱۲۱ نفر از کارکنان ادارۀ کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد بود که همۀ آنها بهطور کلشمار برای نمونۀ تحقیق انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف پژوهش از دو پرسشنامۀ هوش چندگانۀ گاردنر (۱۹۹۹) و هوش سازمانی آلبرخت (۲۰۰۳) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به تأیید پانزده تن از متخصصان رسید و پایایی آنها در یک مطالعۀ مقدماتی با ۳۰ آزمودنی بهترتیب ۸۱/۰ و ۹۶/۰ محاسبه شد. بهمنظور تحلیل داده ها از آزمون توصیفی و استنباطی از جمله t تکنمونه ای، و معادلات ساختاری با کمک نرمافزارهای AMOS و SPSS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد هوش های چندگانه و هوش سازمانی در ادارۀ کل مزبور در سطح مطلوبی قرار دارند. بین هوش چندگانه و هوش سازمانی و مؤلفه های آنها ارتباطات معنادار وجود دارد. همچنین هوش هیجانی با ضریب مسیر ۵۲/۰ بر هوش سازمانی اثرگذار بوده و مدل ارتباطی آنها از برازش مطلوبی برخوردار بود.
غلامرضا شعبانی بهار ، ابوالفضل فراهانی، محمدعلی قره، محمد سیاوشی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی ساختاری اثر رهبری معنوی بر توانمندسازی روانشناختی اعضای هیأت علمی دانشکدههای تربیت بدنی بود. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی است و به شکل میدانی اجرا شد. جامعۀ آماری، کلیۀ اعضای هیأت علمی دانشکده های تربیت بدنی (۲۰۵ نفر) بودند. نمونۀ آماری برابر با جامعه در نظر گرفته شد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامۀ رهبری معنوی فرای (۲۰۰۵) و توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر (۱۹۹۵) بود که روایی آنها با استفاده از نظر متخصصان بررسی و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (ضریب آلفا = ۸۹/۰ و ۹۱/۰) محاسبه شد. از آمار توصیفی برای طبقه بندی یافته ها و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. همچنین در راستای تحلیل های تکمیلی و ارایۀ مدل از حیطۀ معادلات ساختاری (SEM) برای مدلسازی روابط علی با تأکید بر نرمافزار لیزرل ۲/۹ استفاده شد. یافته ها نشان داد که رهبری معنوی و ابعاد آن یعنی چشم انداز سازمانی، ایمان، عشق به نوعدوستی، عضویت، تعهد سازمانی و معناداری در کار، با توانمندسازی اعضا رابطۀ معنا داری داشتند (۰۵/۰>P)؛ ولی بین بازخورد عملکرد و توانمندسازی رابطۀ معنا داری مشاهده نشد (۰۵/۰
سید محمدجواد رضوی، مهدی طالب پور،
دوره ۶، شماره ۲۰ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این مطالعه تبیین نقش راهبردهای مؤثر بر توسعۀ منابع انسانی، میزان کارآفرینی سازمانی و توسعۀ سازمانی از دیدگاه کارکنان وزارت ورزش و جوانان کشور ایران بود. با استناد به اطلاعات کارگزینی وزارت ورزش و جوانان کشور جمهوری اسلامی ایران، در سال ۱۳۹۵ جامعۀ آماری پژوهش حاضر شامل ۸۵۰ نفر بود. حجم نمونه نیز با توجه به جدول کرجسی و مورگان ۲۶۵ نفر در نظر گرفته شد. این پژوهش از نوع کاربردی بود و به شیوۀ پیمایشی اجرا شد. ابزار اندازه گیری آزمودنیها پرسشنامۀ راهبردهای توسعۀ منابع انسانی (میرسپاسی و همکاران، ۱۳۸۸) و پرسشنامه های کارآفرینی و توسعۀ سازمانی (طالبپور و رضوی، ۱۳۹۵) بود که پایایی پرسشنامه ها بهترتیب ۰/۸۷، ۰/۹۱ و ۰/۸۲ برآورد شد. براي آزمون مدل مفهومی پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاري مبتني بر روش حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرمافزار آماری PLS استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد راهبردهای توسعۀ منابع انسانی بر کارآفرینی سازمانی و توسعۀ سازمانی تأثیر معناداری داشت. همچنین کارآفرینی سازمانی بر توسعۀ سازمانی تأثیر معناداری داشت. ازاینرو توجه به عوامل مؤثر بر توسعۀ منابع انسانی و ارتقای کارآفرینی سازمانی کارکنان عاملی مؤثر در ارتقای توسعۀ سازمانی بود.
اﺑﺮاﻫﯿﻢ ﻋﻠﯽ دوﺳﺖ ﻗﻬﻔﺮﺧﯽ، رضوان دادخواه، ﻣﺠﯿﺪ ﺟﻼﻟﯽ ﻓﺮاﻫﺎﻧﯽ،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطۀ مدیریت الکترونیک منابع انسانی و توسعۀ خلاقیت سازمانی با اثربخشی منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران و ارائۀ الگو بود. این تحقیق ازلحاظ روش توصیفی/ همبستگی و از نظر هدف تحقیقی کاربردی بود. جامعۀ آماری پژوهش، کلیۀ کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۵ بودند که تعداد آنها برابر با ۹۰۱ نفر بود. روش نمونهگیری تصادفی استفاده شد. نمونۀ آماری تحقیق براساس جدول کرجسی و مورگان ۲۶۹ نفر در نظر گرفته شد. بهمنظور جمعآوری دادهها از پرسشنامۀ مدیریت الکترونیک منابع انسانی جمالی (۱۳۹۲)، پرسشنامۀ اثربخشی منابع انسانی نیکپور (۱۳۹۰) و پرسشنامۀ خلاقیت سازمانی حسن بیگی (۱۳۸۹) استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد و بهترتیب ضرایب ۸۸/۰، ۷۲/۰ و ۸۱/۰ بهدست آمد. روش تحلیل دادههای تحقیق آزمون کولموگروف اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی و تحلیل مسیر بود. نتایج ضریب همبستگی چندگانه نشان میدهد که رابطۀ مستقیم و معناداری بین متغیر ملاک و متغیرهای پیشبین وجود دارد. همچنین مدیریت الکترونیک منابع انسانی نسبت به توسعۀ خلاقیت سازمانی بر اثربخشی منابع انسانی تأثیر بیشتری دارد و میتوان نتیجه گرفت که مدیریت الکترونیک منابع انسانی نقش مهمتری در تبیین اثربخشی سازمانی دارد. میتوان نتیجه گرفت که مدیران وزارت ورزش و جوانان با بهکارگیری مدیریت الکترونیک منابع انسانی نهتنها میتوانند ادراک کارکنان از اثربخشی را افزایش دهند، بلکه میتوانند بروز خلاقیت کارکنان را که خود در اثربخشی سازمانی مؤثر است، افزایش دهند.
اکبر ساعتی زارعی، غلامرضا شعبانی بهار، مجید سلیمانی،
دوره ۸، شماره ۲۸ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف از این پژوهش تحلیل اثر سیستم مدیریت استعداد بر فرایند توانمندسازی کارکنان از طریق هوشمندی سازمانی در ادارات کل ورزش و جوانان کشور بود. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعة آماری را کلیة کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور شامل میشد. نمونة آماری بر مبنای تعداد قابل کفایت برای مدلسازی در نرمافزار اسمارت پیالاس برآورد شد (۳۰۵ نفر) که بهصورت خوشهای از ۱۱ استان نمونهگیری شد. ابزارهای پژوهش شامل سه پرسشنامة توانمندسازی، مدیریت استعداد و هوش سازمانی با مقیاس ۵ گزینهای لیکرت بود. روایی ابزارها از طریق روایی محتوایی (نظر ۱۵ متخصص)، پایایی (آلفای کرونباخ بالای ۰/۷۰) و روایی سازه (برازش مدل) ارزیابی و تأیید شد. تحلیل یافتهها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری در نرمافزار اسمارت پیالاس انجام گرفت. نتایج نشان داد که متغیر مدیریت استعداد بهطور مستقیم با ضریب ۰/۵۶ و ۰/۹۰ بهترتیب بر توانمندسازی کارکنان و هوشمندی سازمانی، اثر مثبت و معناداری دارد. متغیر هوشمندی سازمانی نیز بهطور مستقیم با ضریب ۰/۳۱ بر توانمندسازی کارکنان، اثر مثبت و معناداری دارد. اثر غیرمستقیم مدیریت استعداد بر توانمندسازی (از طریق هوش سازمانی) با ضریب ۴۴/ ۰معنادار شد و از اثر مستقیم آن کمتر بود. براساس یافتههای پژوهش میتوان گفت هرچند تقویت خردهسیستم مدیریت استعداد به طرز قابل توجهی سبب اثربخشی فرایند توانمندسازی کارکنان ادارات ورزش و جوانان میشود، دستیابی به سطوح بالاتر توانمندسازی از طریق مدیریت استعداد نیازمند وجود سطح مناسبی از قابلیت هوشمندی در سازمان است.
سیروس احمدی، مهدی سوادی، حمیدرضا سایبانی،
دوره ۹، شماره ۳۲ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویتبندی شاخصهای ارزیابی عملکرد ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور بود. روش تحقیق توصیفی است و به روش میدانی انجام گرفته است. جامعۀ آماری مطالعه شامل کارشناسان دفاتر ارزیابی عملکرد و بازرسی و نظارت ستاد و ادارات کل ورزش و جوانان سراسر کشور (۴۳۹ نفر) بود. روش نمونهگیری در این مطالعه، روش تصادفی ساده بود و برای تعیین حجم نمونه (۲۰۵) از جدول مورگان استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز نیز با ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه جمعآوری شد. پرسشنامه دارای ۷ بعد بود و روایی آن توسط محققان تأیید شد. از طرفی بهمنظور سنجش پایایی آن از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفای کرونباخ ۸۱۹/۰ بود و برای تحلیل دادهها از آزمونهای تحلیل مسیر و فریدمن استفاده شد. با توجه به نتایج تحقیق، برای ارزیابی عملکرد ادارات کل ورزش و جوانان باید از هفت بعد ورزش قهرمانی، همگانی، بانوان، جوانان، مالی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات استفاده کرد. تحلیل دادهها همچنین نشان داد که ورزش قهرمانی بهعلت ملموس بودن نتایج آن مانند مقامهای کسبشده در اولویت قرار دارد. از طرفی ورزش موضوعی است که هم خودش میتواند درآمدزا باشد و هم نیاز زیادی به منابع مالی دارد و بر همین اساس بعد مالی بعد از بعد ورزش قهرمانی و قبل از ابعاد ورزش همگانی، ورزش بانوان و حتی امور جوانان در اولویت دوم قرار دارد. ابعاد ورزش همگانی، ساماندهی امور جوانان، ورزش بانوان، منابع انسانی و فناوری اطلاعات در رتبههای بعدی این فهرست قرار دارند.
علی اکبر افضلی، سید جلیل میریوسفی، سیداحمد نژادسجادی،
دوره ۹، شماره ۳۴ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
در پژوهش حاضر رابطة خودرهبری و سرمایة انسانی گروههای علوم ورزشی دانشگاههای دولتی استان کرمان با میانجیگری مدیریت راهبردی منابع انسانی بررسی شد. این پژوهش از نوع توصیفی –همبستگی است که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعة آماری این پژوهش را تمامی اعضای هیأت علمی و کارکنان گروههای علوم ورزشی دانشگاههای دولتی استان کرمان تشکیل دادند (۱۷۵=N) که از بین آنها ۱۲۰ نفر به روش طبقهای تخصیصی بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها پس از تأیید روایی و پایایی از پرسشنامههای خودرهبری (ابیلی و مزاری، ۱۳۹۳)، سرمایههای انسانی (نادری،۱۳۹۰) و مدیریت راهبردی منابع انسانی تعدیلشده (هوانگ و چن، ۲۰۰۹) استفاده شد. دادهها به کمک روش حداقل مربعات جزئی و آزمون سوبل تحلیل شد. نتایج حاکی از آن است که رابطة خودرهبری و سرمایة انسانی گروههای علوم ورزشی دانشگاههای دولتی مثبت و معنادار است و خودرهبری بهواسطة مدیریت راهبردی منابع انسانی نتیجة مثبتی در افزایش سرمایة انسانی دارد. میتوان نتیجه گرفت که ارتقای رفتارهای مبتنی بر خودرهبری، نهتنها موجبات رشد سرمایة انسانی را فراهم میکند، بلکه توانمندسازی سرمایة انسانی را بهواسطة مدیریت راهبردی منابع انسانی تسهیل میکند. بنابراین خودرهبری با تحقق توسعة فردی در جنبههای مختلف مانند روانشناختی، شناختی و مهارتی سبب میشود که فرد با تسلط و توانمندی بیشتری در مواجهه با موقعیتهای فردی، شغلی و سازمانی رفتار کند و در نتیجه توسعة پایدار و فزایندة سازمان را فراهم کند.
فرزاد کوهیان افضلی، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی،
دوره ۹، شماره ۳۴ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
آموزش و توسعه مربیگری ورزشی فرایندی پیچیده و پویاست. هدف از این پژوهش توسعه الگوی کیفی چارچوب آموزش و توسعه مربيگري ورزشی بود. به این منظور، از رویکرد نظریه داده بنیاد نوخاسته (پدیدارشونده) استفاده شد تا بررسی شود که چه جنبهها و عواملی در آموزش و توسعه مربیگری ورزشی مهم هستند و اینکه آموزش، ارزیابی و توسعه مربیگری ورزشی چگونه باید باشد؟ مقولههای مربوط به آموزش و توسعه مربیگری ورزشی در قالب یک پژوهش کیفی استخراج شد. جمع آوری داده از طریق انجام مصاحبههای نیمهساختار یافته و عمیق با خبرگان باسابقه و فعال در آموزش مربیان (۱۸ مصاحبه شوندة خبره) انجام شد که با روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. متن مصاحبهها خوانده شد و پس از آن کد گذاری روی متنها انجام شد. ترکیب مقولههای اصلی منجر به توسعه الگویی شامل جنبههای مهمی از آموزش و توسعه مربيگري ورزشی شد. مهمترین عناصر این الگو شامل: جذب و پذیرش؛ مدیریت آموزش؛ فرایند توسعه و ارتقاء مربیان؛ آموزش مستمر و بلندمدت؛ بازخورد مستمر؛ تربیت مربی پیشرفته؛ و همچنین بازدارندهها بود. این الگو میتواند برای آموزش و توسعه مربيگري ورزشی استفاده شود و نقشة راهی برای پژوهشیهای آینده در حوزه مربیگری ورزشی فراهم کند.
لیلا عاشوری، محمد نصیری،
دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف آزمون برازش مدل ساختاری ارتباط مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی کارکنان وزارت ورزش و جوانان با میانجیگری رفتارهای دوستانه با محیط زیست انجام شد. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود و از طریق مدلسازی معادلات ساختاری به شیوه حداکثر درست نمایی انجام شد. جامعه آماری شامل همه کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود و ۲۶۱ نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. جهت جمع آوری دادهها از پرسشنامه های مدیریت منابع انسانی سبز فرخی و همکاران(۱۳۹۶)، عملکرد زیست محیطی شاه ویسی(۱۳۹۳) و رفتارهای دوستانه با محیط زیست تامپسون و برتون (۱۹۹۴) استفاده شد. تحلیل داده با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS و AMOS در سطح معناداری ۰۵/۰ صورت گرفت. نتایج نشان داد ضریب مسیر بین مدیریت منابع انسانی سبز و رفتار دوستانه با محیط زیست، همچنین بین رفتار دوستانه با محیط زیست و عملکرد زیست محیطی معنادار است و ضریب مسیر بین مدیریت منابع سازمانی سبز و عملکرد زیست محیطی معنادار نیست. نتایج شاخص های نیکویی برازش نشان داد مدل مفروض پژوهش با داده های تحقیق برازش دارد. در نهایت نتایج بدست آمده از روش بوت استراپ نشان داد رابطه غیرمستقیم معناداری بین مدیریت منابع انسانی سبز و عملکرد زیست محیطی از طریق سازه رفتار دوستانه با محیط زیست وجود دارد اما نقش میانجی آن تایید نشد. برنامه های جبران خدمت می تواند موجب تحقق برنامه های مدیریت منابع انسانی سبز در کارکنان شده و میزان رفتارهای دوستانه با محیط زیست را افزایش دهد.
محمد باشکوه اجیرلو، مهرداد ناصرپور،
دوره ۱۱، شماره ۴۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تاثیر جوان سازی برند بر اعتلای برند فروشگاه های محصولات ورزشی با نقش میانجی رفتارهای برندساز منابع انسانی می باشد. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و براساس ماهیت توصیفی – پیمایشی میباشد. جمعآوری دادهها از طریق مشاهده میدانی، توزیع پرسشنامه و مطالعات کتابخانهای مرتبط با متغیرهای پژوهش انجام شده است. جامعهی آماری این پژوهش مشتریان فروشگاه های محصولات ورزشی شهر اردبیل می باشد. برای تخمین تعداد نمونه براساس روششناسی مدلیابی معادلات ساختاری که تعداد نمونه در محدوده ۵n تا ۱۵n (n تعداد گویهها)، ۱۱۵ تا ۳۴۵ تعیین میکند، استفاده شده؛ که از ۲۰۰ عدد پرسشنامه حدود ۱۸۶ عدد تکمیل گردیده و جمع آوری شده است. روش نمونه گیری در این تحقیق با استفاده از روش غیراحتمالی دردسترس می باشد. داده های جمع آوری شده توسط پرسشنامه با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS و SmartPLS تجزیه و تحلیل شده است. نتایج نشان داد که در مسیرهای مستقیم جوانسازی برند و رفتارهای برندساز منابعانسانی بر اعتلای برند تاثیر معناداری داشته و در مسیرهای غیرمستقیم نیز رفتارهای برندساز منابعانسانی توانست رابطه بین جوانسازی برند با اعتلای برند را میانجیگری نماید.